Nordgående29.11.2021Ankomst Kl 16.15MoldeAvgang Kl 19.00
Sydgående29.11.2021Ankomst Kl 21.00MoldeAvgang Kl 21.30

Siden midten av 1890-årene har Hurtigruten, nå Kystruten, vært en livsnerve for kystbefolkningen. Kjent som «verdens vakreste sjøreise» er dette kanskje blant Norges viktigste reiselivsprodukt.

Kystruten Bergen - Kirkenes blir i dag drevet av kun et rederi, Hurtigruten AS. Gjeldende avtale for Kystruten er inngått med Hurtigruten AS for perioden 2012-2019, med opsjon på ett års forlengelse. Fra 2021 betjenes Kystruten av Hurtigruten AS, med syv ruter, og Havila Holding AS, med fire ruter.

Kystruten anløper i dag 34 havner på nordgående og 33 på sørgående rute. Skipene anløper Molde på nordgående og sydgående rute hver dag, og legger til kai midt i sentrum av byen.

I tillegg til å være et enestående turisttilbud er skipene fremdeles viktige som ruteskip og bindeledd for folk langs kysten. Samtidig er ruten fortsatt viktig for godstransporten - daglig fraktes betydelige mengder til og fra området.

Skip med sjel! Les mer om skipene her.

Fasiliteter

Img 7358

Venterom

Det er venterom for reisende på Narvesen på Storkaia.

Hurtigrute

Parkering

Det er dessverre ikke parkeringsplasser tilgjengelig for reisende på Storkaia. Bruk av parkeringstunnelen i Molde sentrum anbefales.

Skal du sende bil med hurtigruten er det mulig å parkere på avsatte plasser etter kl 16 på avreisedag.

S 9415

Sende bil med Hurtigruten

Det er mulig å ta med bil/kjøretøy på alle skipene, unntatt Lofoten. Dette må bestilles via Hurtigruten. Skal du sende bil, kan denne parkeres på avsatte plasser på Storkaia etter kl 16 på avreisedag. Parkering er kun for biler som skal følge med Hurtigruten.